Sayfalar

Kaplıca ve termal Otelleri tamamı burada

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA YÖNTEMİ
 
·Ilıca Mevsimi: Bölgenin çevre koşulları hesaba katılarak saptanır. Çoğunlukla devletimizde yerleşmiş ılıca ve içmelerin sezonu onbeş Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda İyileştirme Müddeti (Kür): Esaslı yararı karşılamak için üç haftalık 1 tedavi ve asgari 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo vakti ve Süreler: Banyoya giriş yapmadan evvel; ufak ve büyük Abdest yapmak, banyoda durağan durmak icap eder. Banyodan ayrıldıktan sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu ya da bornoza bürünülür, ılık gözde (odada) 1 Saat kadar uzanılır. Bu vakit içerisinde, beden terler. Daha sonra giyinilir ve 1 saat kadar daha çok aynı odada durulur.
 
·1.ci Banyo; sabah kahvaltısından öncelikle aç karnına yada il yemekten (kahvaltıdan) 1 saat daha sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika öncelikli olarak elde edilmesi durumunda en yüksek mertebe fayda kazanılır.
 
·Banyoda bekleme zamanı: birinci Gün on dk; daha sonradakilerde ise, hasta kişinin bünyesine ve rahatsızlığa bakarak, 12-20 Dakka içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) hastalıklarda tavsiye edilir. Süresi üç-altı hafta var olmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 kerede altı Su bardağı (1.5 litre); daha sonraki zamanlar; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden 30 dakika önce ikişer su bardağı içilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan istifade edilir. Bu suların prostata yaradığı kararlaştırılmıştır.
 
·Cilt Rahatsızlıkları: Bütün cilt hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan istifade edilir.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu hastalıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·bayan hastalıkları: Bu konuda doktor önerisi mevcut olmadan ılıca terapisi gerçekleştirilmesi hakiki olmaz. Ateşli bayan hastalıklarında ve hamile hanımefendilerde ılıca iyileştirmesi aşırı derece dikkatli ve kesinlikle doktor gözetiminde yapılmasında yarar bulunmaktadır. Adı geçenlerin dışında Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim marazlıklarında; kükürtlü, çamurlu ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: İleri aşamada kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca iyileştirmesi uygulanmaz. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan istifade edilmez. Kronik gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan menfaatlenilir.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Şiddetli ve ateşli romatizmada, kaplıca iyileştirmesi gerçekleştirilmez. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), stereo-aktiviteli ve killi sulardan istifade edilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan yararlanılır. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir düzeneği marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir rahatsızlıklarında; tuzlu, killi ve radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Teneffüs yolu marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan yararlanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
 

http://kaplicatatili.postbit.com/kapl-ca-otelleri.html
http://noimi.com/blogs/viewstory/489390
http://eyeuser.com/blogs/viewstory/981452
http://www.afterhourbikers.com/?L=blogs.blog&article=233694
http://canon-mcmillan.patch.com/events/kaplca-otelleri
http://www.lagbook.com/blogs/item/kaplica-otelleri
http://kaplicatatilibiz.podomatic.com/entry/2013-02-13T06_52_26-08_00
http://www.purevolume.com/kaplicatatili/posts/3614515/%7Btermal+kapl%C4%B1calar%7Ctermal+kapl%C4%B1ca+otelleri%7Ctermal+kapl%C4%B1calar%C4%B1n+faydalar%C4%B1%7Ctermal+kapl%C4%B1ca+turlar%C4%B1%7Ctermal+kapl%C4%B1calar+bolu%7Ctermal+kapl%C4%B1ca+termal+kapl%C4%B1calar+afyon
http://www.iamsport.org/pg/blog/kaplicatatili/read/15161258/termal-kaplcalartermal-kaplca-otelleritermal-kaplcalarn-faydalartermal-kaplca-turlartermal-kaplcalar-bolutermal-kaplca-kaplca-tatili
http://kaplicatatili.xanga.com/771672016/kapl%c4%b1ca-otelleri/
http://tulsaga-occupytulsa.dotcloud.com/activity/p/507967/
http://kaplicatatili.soup.io/post/299046403/termal-kapl-calar-termal-kapl-ca-otelleri
http://kaplicatatili.livejournal.com/1432.html
http://www.hookto.com/kaplicatatili/2013/02/13/turkiyedeki-kaplica-otelleri/
http://bgm.me/r/3735455
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170864
http://www.awebcafe.com/blogs/viewstory/472512

0 yorum: