Sayfalar

Kaplıca ve Termal Otelleri Sosyal Medya

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA ŞEKLİ
 
·Kaplıca Mevsimi: Bölgenin çevre şartları göz önünde bulundurularak tespit edilir. Genelde devletimizde belirlenmiş ılıca ve içmecelerin mevsimi onbeş Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda Terapi Müddeti (Kür): Esaslı faydayı sağlamak için üç haftalık bir iyileştirme ve minumum 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo zamanı ve Süreler: Banyoya başlamadan evvel; ufak ve büyük Abdest yapmak, banyoda hareketsiz durmak gerekir. Banyodan çıkış yaptıktan daha sonra da; silinilmez, havlu ya da bornoza sarılınır, ılık gözde (odada) bir Saat kadar yatılır. Bu süre içerisinde, beden ter döker. Daha sonra giyinilir ve 1 saat dek daha benzer gözde (odada) kalınır.
 
·1.ci Banyo; kahvaltıdan önce aç karnına yada sabah kahvaltısından 60 dakika sonra,
 
·ikinci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika ilk olarak alınması durumunda maksimal derece fayda sağlanır.
 
·Banyoda kalma zamanı: ilk Gün on dakika; bir dahakilerde ise, hasta kişinin yaradılışına (bünyesine) ve hastalığa bakarak, 12-20 Dakika içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) rahatsızlıklarda önerilir. Müddeti 3-altı hafta bulunmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir defada altı Su bardağı (bir.5 l); ondan itibarenki vakitler; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden 30 dakika ilk olarak 2'şer su bardağı içilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata iyi geldiği tespit edilmiştir.
 
·Cilt Marazlıkları: Bütün ten hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve balçıklı sulardan istifade edilir.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu hastalıklara, stereo-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
 
·kadın marazlıkları: Bu mevzuda doktor tavsiyesi mevcut olmadan ılıca iyileştirmesi yapılması gerçek olmaz. Ateşli kız marazlıklarında ve hamile kadınlarda ılıca iyileştirmesi aşırı titiz ve muhakkak hekim gözetiminde uygulamasında fayda bulunmaktadır. Bunların ötesinde Aybaşı bozuklukları, kronik rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: İleri aşamada kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca terapisi uygulanmaz. Diğerleri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan istifade edilmez. Davamlı (kronik) gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan yararlanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Şiddetli ve ateşli romatizmada, ılıca iyileştirmesi yapılmaz. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, stereo-aktiviteli ve killi sulardan faydalanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan istifade edilir. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, balçıklı ve radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Teneffüs yöntemi marazlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yöntemi hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan istifade edilir. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://innovaglobalgroup.com/blog/view/207237/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://elgg.unileon.es/pg/blog/owner/fir54tip
http://mynsfw.com/blog/view/260553/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://nflpad.com/pg/blog/owner/alibi68test
http://nflpad.com/blog/view/92996/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://vitaequinos.info/pg/blog/owner/wealth62test
http://vitaequinos.info/blog/view/154624/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.findaluv.com/pg/blog/owner/mose16weed
http://www.findaluv.com/blog/view/362236/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://slufe.com/pg/blog/owner/jarvis84sid
http://slufe.com/blog/view/198/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://rilato.net/pg/blog/owner/alibi05don
http://rilato.net/blog/view/43778/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://topiku.net/pg/blog/owner/giants26test
http://topiku.net/blog/view/43120/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://design.lorea.org/pg/blog/owner/wealth11test
https://design.lorea.org/blog/view/60153/kaplica-otelleri-ve-tatili

0 yorum: